Wedstrijden

RIJSOORD – Zaterdagmiddag hebben Rijsoord en het bezoekende AFC elkaar in evenwicht gehouden en werd op het sportpark aan de Vlasstraat niet gescoord. Qua veldspel zullen de toeschouwers vrede met deze uitslag hebben, echter voor wat betreft de kansen zeker niet. Rijsoord kreeg enkele honderd procent scoringskansen en had er daar zeker een van moeten benutten. Dat gebeurde echter niet en zo eindigde deze interessante wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

Trainer Gijs Zwaan en zijn technisch staf hadden het niet zo moeilijk om tot een opstelling te komen. Het succesvolle team van de afgelopen twee wedstrijden werd weer opgesteld, zij het dat alleen de afwezige Chris Promes vervangen werd door Ard Hartman. Toch meer het accent op de verdediging? Trainer Gijs Zwaan legde uit dat hij de lengte van Hartman wilde inzetten om het kopsterke AFC op dat punt af te remmen. Vorige week zetten de Amsterdammers immers in het laatste kwartier een 0-3 achterstand met enkele rake kopballen om in een 4-3 voorsprong. Dat scenario wilde trainer Zwaan maar al te graag voorkomen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Berben, die een prima wedstrijd floot.

Kansen
De beginminuten waren duidelijk voor AFC, dat goed combineerde en waarin de spelers elkaar makkelijk wisten te vinden. Rijsoord moest zich nog even hervinden, maar pakte gaandeweg de eerste helft steeds meer de draad op en trok regelmatig het initiatief naar zich toe. En het was Rijsoord dat de score had kunnen en ook zeker moeten openen. AFC mocht dan wel regelmatig balbezit hebben, maar het leidde niet tot echte kansen. Die waren er wel die eerste helft voor de thuisploeg en de eerste was voor Zepp Jacobs. Hij kwam oog in oog met doelman Jort Berghuis te staan en die dwong hem naar de linkerkant van het strafschopgebied en daardoor ook naar een onmogelijke hoek. De verdediging van AFC kon zich daardoor herstellen en daarmee was deze kans verkeken. Na bijna twintig minuten een tweede kans en nu voor de prima spelende Darlison Gerardus. Hij brak door op rechts en zocht de verre hoek. Daar kwam de bal wel, maar via de paal ketste die het veld weer in. Prima actie en net even te weinig geluk om het tot een mooie afronding te brengen. Met een half uur voetballen kwamen de twee droomkansen voor gelegenheidsspits Siebren Hoekstra. Tot tweemaal toe had hij de hoek maar voor het uitkiezen. Het eerste schot werd gepareerd door de doelman van AFC en in de rebound was de inzet te zacht en belandde die in de handen van doelman Berghuis, die daarmee zijn team voor een achterstand wist te behoeden. Het zou de mooiste niet verzilverde kans van de wedstrijd worden. Jammer was het dat in dezelfde minuut de geblesseerde Mike van Dongen vervangen moest worden door Desley Hoogendijk. Het zou het evenwicht binnen het team overigens niet verstoren.

Ongewijzigd
Na de rust twee ongewijzigde teams. Rijsoord zocht wat meer de aanval op, maar moest waakzaam zijn voor de uitvallen van de bezoekers. De verdediging van Rijsoord gaf echter geen krimp. Ook in de tweede helft zouden de kansen voor de thuisploeg zich aandienen. Tot tweemaal toe was Khalid Rahli dicht bij een doelpunt. De eerste kans diende zich aan na een hoekschop, maar de inzet van Rahli belandde in de handen van doelman Berghuis. Vijf minuten voor tijd nog een kans en de inzet ging via het achterbeen van een verdediger, zonder dat die het wist, over het doel. In de voorlaatste minuut weer een scrimmage voor het doel van AFC, maar nu belandde de bal op de lat. Een doelpunt zou het overigens nooit geworden zijn, want de assistent had buitenspel geconstateerd. Al met al een interessante en boeiende wedstrijd, waarin het Rijsoord niet lukte om een doelpunt te maken en de stand daarmee eindigde zoals die begonnen was. Wel kan Rijsoord weer tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin de wedstrijd na een korte gewenningsperiode aan de tegenstander regelmatig gedicteerd kon worden en nauwelijks kansen werden weggegeven. En mocht er een kans voor de tegenstander zijn, zoals in de eerste helft, dan stond nog altijd de betrouwbare Michael Bekkers in het doel.

Volgende week staat het uitduel tegen SteDoCo op het programma. Vanwege het weer ging hun wedstrijd zaterdag niet door. De ploeg uit Hoornaar heeft ook de eerste twee wedstrijd gewonnen en staat dus een punt onder Rijsoord. De Kraaien zullen weer alles uit de kast moeten halen om SteDoCo onder zich te houden.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen (31. Desley Hoogendijk), Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Khalid Rahli, Siebren Hoekstra (79. Patrick Berends), Zepp Jacobs, Yuki Hosaka (63. Berry de Groot).